שיווק בפייסבוק בירושלים שונה מאוד משיווק בגוש דן או באזור השרון – אופי האוכלוסייה שונה, ולכן אנחנו צריכים לתכנן את השיווק שלנו בצורה שונה קצת. הנה כמה טיפים שיוכלו לעזור לכם להבין איך לבנות אסטרטגיית שיווק מוצלחת בירושלים, ובאמצעותה, נוכל להבין איך אנחנו אמורים לשווק בכל מקום אליו נגיע.
















בשביל לשווק בירושלים, אנחנו צריכים להתחשב בעיקר ב-3 נושאים שונים: הסלנג והניב המקומיים שונים מגוש דן ושאר המקומות בארץ, הפעילות האופיינית לאוכלוסייה המקומית ומאיפה הם צורכים את התוכן האינטרנטי שלהם, והמורכבות הגיאוגרפית של שיווק בפייסבוק בירושלים. בואו נלמד מה אנחנו צריכים לחקור כשאנחנו משווקים ברשת החברתית הגדולה ביותר בעולם באחת הערים העתיקות ביותר בעולם.

השפה הירושלמית המקומית
שימו לב לשפה שאתם משתמשים בה (אבו יויו, גוגואים). עדיף שמי שכותב את הטקסטים שלכם יכיר את השפה הירושלמית ואת הרחוב הירושלמי. החלטתי לחקור קצת ולמצוא כמה ביטויי סלנג ברחוב הירושלמי והפירוש שלהם.
- וואג'אראס – פוזה שאדם עושה עלייך, סוג של התנשאות לא אותנטית.
- אשתנור – לאפה.
- אג'ואים/גוגאים/אג'וקים – גרעיני פירות המשמשים למשחקי חברה. היום יש כבר דברים אחרים יותר מתקדמים, אבל זה יכול להיות מאוד משעשע בהקשר הנכון.
- אבו יו-יו – שקמח.
- מאתיים – מאתיים שקל. נפוץ בשווקים המקומיים.
- במבליק – סוכרייה על מקל.
- אבוללה – הפחדה בחושך.
- קולולוש – סוכריות המיועדות לכולם.
- בומבלה – תפוח סוכר.
- חיי שרה / שבויים – משחקי מחניים אינדיבידואלי. השני עם כדור טניס, וכנראה יותר כואב.
- חי צומח דומם – משחק ה"ארץ עיר".
- פטל – כל תרכיז מיץ.
- צעדי ענק – 3 מקלות
- חמש אבנים – משחק ירושלמי ישן. יש גם תתי מונחים במשחק חמש אבנים אותם ירושלמי יספר לכם בשמחה.
כל מה שקשור לטכניקת הופעה ותגובתיות בפייסבוק – מחקר על איך ירושלמים משתמשים ברשת החברתית
בסרטונים הקודמים דיברתי על קמפיינים בפייסבוק, ויכלתם לראות שאנחנו צריכים להתחשב בהמון סטטיסטיקות ולשאול את עצמנו הרבה מאוד שאלות לגבי אופי האוכלוסייה כלומר, האם התושבים בירושלים מגיבים יותר במודעות? האם הם קונים יותר באונליין או שהם מעדיפים ללכת לחנות הקרובה? האם הם רואים דפי נחיתה? האם הם בכלל אנשים שלא מגיבים ופשוט קופצים על פוסטים בפייסבוק? האם הם רואים סרטונים? אלה דברים שצריך לדעת על אופי התוכן בו הם צופים. יש לי מאמר שמתעסק בדיוק בדברים האלה בקמפיין המרות, קמפיין מודעות למותג וכל אחד אחר. בקצרה, אנחנו צריכים להבין מה הוא אופן הפנייה האידיאלי ללקוחות מירושלים.

מאפיינים גיאוגרפיים של שיווק בפייסבוק בירושלים
תיחום הקהל הירושלמי אמור להיות די פשוט, אבל די בידע כללי על ירושלים בשביל להבין שהמצב לא פשוט כפי שהוא נדמה, ולא קל לתחום את קהל רלוונטי בירושלים. יש לנו את עניין של מחוז ירושלים (מחוז משפטי), או ירושלים בלבד. גם אתם תחפשו את המילה "Jerusalem" במערך המודעות, תמצאו שני דברים:
ירושלים, בית שמש, הר אדר וישובים בגוש עציון. יש גם חלוקה בתוך ירושלים – יש שכונות בהם המודעות לא ירוצו אם נשתמש בסיטואציה הזאת כמו שכונות במזרח ירושלים.
מרכז ירושלים עם אליפסה על האזור מסביב. אופציה מאוד לא מומלצת – אתם תמשכו הרבה קהל לא רלוונטי.
צריך להכיר את הדמוגרפיה של השכונות בירושלים: יש שכונות בירושלים הרחוקות חצי שעה נסיעה אחת מהשנייה והן שונות מאוד באופי שלהן. אני בטוח ששיווק למאה שערים (אוכלוסייה חרדית) יהיה מאוד שונה משיווק לגבעה הצרפתית או שכונת מלחה.
מה אנחנו יכולים ללמוד משיווק בפייסבוק בירושלים, ומכאן לקחת את זה לשיווק פייסבוק בכל מקום בעולם?
החלטתי לחלק את זה לכמה תתי סעיפים:
- תלמדו בצורה יסודית על תחומי העניין של הקהל שלכם.
- תלמדו על המאפיינים הגיאוגרפיים של המקום.
- תבדקו מה המדיה אותה הקהל המקומי צורך.
- תלמדו על ההיסטוריה של המקום בו אתם עומדים לפרסם ועל המורכבויות החברתיות שיש בו.
- תלמדו קצת את השפה של המקום, או שתשכרו אדם שדובר אותה כדי שיעזור לכם לכתוב את המודעה בצורה הפונה לקהל המקומי בשפתו/בניב שלו.
אם יש לכם שאלות על שיווק, או כל שאלה אחרת, אתם מוזמנים ליצור איתי קשר ואעזור לכם או אנהל לכם את קמפיין הפייסבוק שלכם, לא משנה היכן הוא נמצא.