כתיבת פוסטים ומודעות

לעיתים אנו מתקשים עם כתיבת פוסטים ומודעות בחשבונות שלנו ברשתות החברתיות ובאתרים שפתחתי. הנה כמה שלבים שצריך לעבור בקשר לשיפור החשיבה השיווקית שלנו, בשביל שנוכל לכתוב בצורה יותר עניינית ולבסוף, בצורה שתייצר לנו עוד עבודה.

שלב 1, מה השירות שאתה מציע במודעה הספיציפית?

נשמע די בנאלי, אבל כדאי שזה יהיה רשום לכם. כל השירותים שאתם מציעים ומסוגלים להציע, צריכים להיות רשומים אצלכם בצורה מסודרת. הפוסט עצמו צריך להתייחס לאחד או שניים מהם. זה יהיה מאוד קריטי, אם אני מציע שירות יותר ענייני (בניית אתר לדוגמה) או יותר רגשי (טיפול פסיכולוגי).

שלב 2, למי זה מיועד?

קהל היעד של המודעה/הפוסט זה שלב מאוד קריטי וזה יכול לחסוך הרבה זמן מחשבה על משהו שהוא מאוד כולל. אני רוצה לכתוב משהו איכותי, לקהל שהשירות הזה רלוונטי אליו. כדאי לרשום לעצמכם מה קהל היעד מחפש בדיוק ומה מאפייניו; זה יעזור לכוון את המודעה שלכם אליו בצורה יותר יעילה. המונח המקצועי הוא פילוח קהל.

מה אומרים עלי לקוחות שקיבלו ממני שירות?

שלב 3, כתיבת המודעה

עכשיו כשאתם יותר ממוקדים, כך אפשר למקד יותר את השפה במודעה שלכם. חשוב להוסיף לפוסט כמה דברים:

  • Visual Aids– עזרים חזותיים. תמונות סרטונים שיכולים להראות מה עושים.
  • מה השירות שלי.
  • מה מיוחד בשירות בניגוד למתחרים. אם אני מציע טיפולים מסוימים שלא קיימים אצל אנשים אחרים, לציין מהו אופיים ובמה אני מיוחד.
  • דיבור בשפה רגשית אם השירות שלי הוא רגשי, כמו טיפול פסיכולוגי, מתן שירות רקדנים לאירועים בשביל חתונה מושלמת (זה דבר מאוד רגשני אצל הלקוחות).
  • אם אתם מבינים שיש קשיי עבר, התייחסו אליהם. לדוגמה, יש אנשים שקשה להם מאוד לכתוב, לכן אני מציע שירותי כתיבת תוכן.
  • הפנייה להמלצה (רצוי מוגזמת קצת).
  • הנעה לפעולה, כמה שהשירות יותר אישי כך תציעו פרטים אישיים יותר. אם זה שירות פסיכולוגי אז טלפון, אם זה בניית אתר, ווטסאפ/מייל.
68% מהעסקים עוזבים את חברת השיווק שלהם תוך חודש בגלל פער בתוצאות
לכן הם נמצאים בלופ אינסופי של החלפת חברת דיגיטל, ייאוש ותסכול.
רוצה להכיר את ׳סער ברעם׳, חברת הדיגיטל שאורך חיי הלקוחות שלה גבוה?

כתיבת פוסטים ומודעות – מה יוצא לכם מזה?

  • מקבלים תנועה יותר ערה באתרים שלכם.
  • אתם נתפסים כרציניים, יודעים על מה מדברים.
  • קשה מאוד להתעלם ממה שאני כותב כי זה מאוד ספיציפי ומאוד בולט.
  • החשבונות באתרים החברתיים שלכם נראים יותר טוב וגם האתר. זה פשוט נותן לכם עוד לקוחות.

מחפשים חברה שיווק מקצועית שתעשה עבורכם את העבודה על הצד הטוב ביותר? צרו קשר כעת.
לקריאה נוספת בקרו בדף הבית

מעוניינים לשמוע עוד על כתיבת פוסטים ומודעות
השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם

מערפול לדיוק, שמגיע מהשיווק.

מחלקת שיווק עצמאית בתוך העסק שלכם, ואני מנהל אותה. מתחילים בשיחת היכרות של 45 דקות, ואחריה אתם מקבלים תוכנית שיווקית כתובה עם יעדים מדידים. בלי התחייבות, בלי מחירון, רק דיוק.

שאלות ותשובות

מה שרוב הלקוחות שואלים לפני שמתחילים

לא מצאתם תשובה? קבעו שיחת היכרות של 45 דקות, או כתבו לי ואחזור אליכם.

זה אומר שאתם מקבלים את מה שחברה גדולה מקבלת ממחלקת שיווק פנימית, בלי לגייס אותה. אני בונה את התוכנית, הצוות שהכשרתי מבצע איתי, ואתם רואים את המספרים: לידים, עלות לליד, מכירות. אתם מנהלים את העסק, אני מנהל את השיווק. מתאים לבעלי עסקים, ליזמים ולמנהלי שיווק שצריכים זרוע ביצוע.

בהחלט, אני לא מכיר דבר אחר. בהרבה מקרים, גם בעסקים די דומים, יש שינוי באופי המחשבה ובדרך העבודה. נגיד ולקחתי עסק שערוך לייצור תוכן שוטף לעומת עסק שרוצה שהלקוחות "יבואו אליו", וזה קרה לי כבר עם כמה אנשים בתחומים דומים. זה תלוי במי שנותן את המענה ללקוחות ויוצר את התוכן.

בגדול, יש שני דברים שמשפיעים על השאלה הזו:

  1. מהי שפת האינטראקציה עם אותה סוכנות?
  2. האם יש לה היכרות בשווקים מסוימים ואתם מאמינים שאם לא, היא עדיין יכולה לתת לכם שירות מספק?

הרבה מלקוחותיי שעזרתי להם עם קמפיינים בחו"ל (ארה"ב, אוסטרליה, גרמניה ועוד) היו חלק מהתהליך השיווקי ועזרו לי לקבל החלטות לגבי קהל היעד שלהם.

במקרה שלי, הרבה רצו לקבל את השירות בעברית וממישהו שהוא חושב בצורה יזמית, ולכן לקחו אותי גם לפרויקטים בהם פחות היה לי ניסיון בעבר, כמו פתיחת שווקים ביפן.

אני נותן שירות לקוחות בשפה העברית ובשפה האנגלית.

זו שאלה קצת מורכבת כי היא יכולה ללכת לשני כיוונים, תחומי המומחיות כעיסוק ותחומי המומחיות בנישות ספציפיות בעולם הדיגיטל.

בעולם המקצועי, המומחיות שלי היא בכמה ענפים: אסטרטגיה וייעוץ שיווקי, פרסום וקידום ברשתות חברתיות, קידום במנועי חיפוש וצ'אטים, כתיבה, איפיון, עיצוב ובניית אתרים ועוד שירותים משלימים וייחודיים כמו בניית תהליכי עבודה אוטומטיים.

בעולם הנישות, אני מומחה בעיקר בעסקי השירותים שאינם סוכני ביטוח. מה זה אומר? יועצים עסקיים, רואי חשבון, עורכי דין, יועצים פיננסיים, מלונאות ותיירות, הספורט, מוצרי מידע, מומחים ואושיות רשת וכמובן הדובדבן שבקצפת, סטארטאפים בעולם ה-Saas, שזה כמעט סער, אבל לא.

אפשר לראות את התשובה לשאלה הקודמת ולהבין. בנוסף אליה, יש לי גם ניסיון עשיר בעולם האיקומרס, אבל אני פחות אוהב לעסוק בו, למרות שהוא הרבה יותר תלוי באיש השיווק והפרסום. פסיכולוגיה ועבודה עם לקוחות מעניינת אותי. אז הנה התחומים:

מלונאות ותיירות: לסוכנות יש מעטפת שיווק ייעודית למלונות. המטרה המרכזית שם היא להגדיל את ההכנסות דרך ייצור הזמנות ישירות, ובכך להקטין את התלות באתרי תיירות והזמנות חיצוניים (כדוגמת Booking), בעיקר בעזרת קידום מתוחכם בגוגל ובנכסים הדיגיטליים של המלון.

מוצרי מידע, מומחים ואושיות רשת (אוטוריטות): הסוכנות עוסקת בליווי וקידום של מובילי דעה שמעוניינים למנף את המותג האישי שלהם למכירת קורסים ומוצרים דיגיטליים. דוגמה בולטת היא עבודה עם אוטוריטה מתחום הספורט והכדורסל, שם האסטרטגיה התמקדה ביצירת שיח ומעורבות (Engagement) ברשת כדי להגדיל חשיפה והכנסות.

עולמות הספורט, הכושר והפנאי: ניהול קמפיינים ממוקדים לסטודיואים (כדוגמת לימודי ריקוד) ועסקים מבוססי מנוי חודשי, בדגש על הבאת לידים איכותיים בעלויות נמוכות ותמיכה בהגדלת רווחיות המודל העסקי לאורך זמן.

סטארטאפים וחברות B2B: ליווי, ייעוץ אסטרטגי ובניית מערכי שיווק מקיפים לחברות טכנולוגיה וסטארטאפים, תוך שימוש בפלטפורמות ממוקדות-עסקים כמו לינקדאין (LinkedIn) לפרסום ממומן ומטורגט היטב לאנשי מפתח.

בהחלט. מעבר לכך שאני משמש כיועץ שיווקי למספר עסקים וסטארטאפים, הדרכתי גם בפורומים אקדמיים למעלה מ-7 שנים כמרצה לשיווק דיגיטלי ביחידה ללימודי חוץ. כל פרויקט בעולם השיווק הדיגיטלי בענף נותני השירותים, כהכללה, יכול לעניין אותי ולכן אני כמעט תמיד פתוח לשמוע הצעות כאלה ואחרות.

מתחילים בשיחת היכרות של 45 דקות ב-meet.alai.co.il. אחריה אתם מקבלים תוכנית שיווקית כתובה עם יעדים מדידים, ורק אז בונים את החבילה.

ערוץ אחדניהול מלא של מדיה אחת, למשל גוגל או מטא, כולל תוכן, קמפיינים ודיווח.
כמה ערוציםשניים או שלושה ערוצים שעובדים יחד מתוך אותה תוכנית.
מחלקת שיווק מלאהאסטרטגיה, תוכן, קמפיינים ואוטומציות. זרוע הדיגיטל של העסק, באחריות אחת.
ייעוץ והדרכהפגישות ייעוץ, הדרכות לצוותים והרצאות, לפי שעה או לפי פרויקט.

בניית אתר, הפקת סרטונים ודפי נחיתה מתומחרים בנפרד. את ההצעה המדויקת תקבלו אחרי השיחה, לפי מה שהעסק שלכם צריך עכשיו.