ההגדרה המדויקת של שיווק דיגיטלי, או שיווק באינטרנט, היא: כל פעולה או מכלול של פעולות שאמורה לקדם תודעה או מכירות של מוצר או שירות, באינטרנט או בכל מדיה דיגיטלית. לפי ההגדרה הזו, גם SMS הוא שיווק דיגיטלי. גם מיילים, קידום אתרים, עיצוב למדיה וכד' הוא שיווק דיגיטלי.
התועלות הן יחסית פשוטות. יש לכם שירות שלא צריך לצאת מהבית בשבילו? שירות שאתם רוצים להגיע להרבה אנשים במינימום עלות, ובלי להתעסק עם מדיות ענקיות ולא מדידות? זה הדרך. כל עולם שיווק הדיגיטלי יכול להיות מדיד על השקל, יכול לתת תוצאות ולהניב דברים שקשה לעשות אותם בכל מסגרת אחרת.
לדוגמה, אם אני עכשיו רוצה להציע מבצע לכל תושבי עמק המעיינות, אני יכול לשלוח להם פרסום בפייסבוק שמותאם בדיוק לאזור הגיאוגרפי, לדוגמה. אני יכול גם לשים את אותו פרסום, בגוגל. אני מגדיר אזור גיאוגרפי, חתך קהל יעד וגיל, ויוצא לדרך. אין חוכמות. כדאי, כמובן, שאקרא מדריכים בתחום, אבל בגדול? אין סיבה שלא אצא לדרך יחסית מהר.
למי זה מתאים: שיווק דיגיטלי יכול להתאים לכמעט כל עסק. אפשר להגיע דרך לינקדאין, לדוגמה, לאיש המפתח שאתה רוצה בחברה עם הצעה מעניינת. זה יכול להיות כמעט כל דבר. חשוב לציין, בסרטון המצורף על שיווק נכון, כדאי שתיקחו מישהו שיודע על מה הוא מדבר, כדי שייתן לכם הכוונה, גם בתשלום.
מדוע זה יכול להתאים לכמעט כולם: תחשבו שבכל מדיה שונה יש קהל יעד אחר. בגוגל, יש את האנשים 'המנתחים' יותר, שכבר יודעים מה הם רוצים, ועשו את כל התהליך לפניכם. בפייסבוק יש אנשים שלוקחים החלטות "רגשיות" יותר. באינסטגרם האנשים יותר אסתטיים (כהכללה) ואוכלוסיה צעירה יותר. בטיקטוק מדובר על מי שרוצה שעשוע ונהנה מסרטונים קצרים. בשביל להכיר את כל המדיות דרוש איש מקצוע אחד, אם לא יותר. מי שזה לא מתאים לו – צריך להבין מדוע זה לא מתאים לו. יכול להיות שהוא 'חוסם' את הגישה לשם, בדרך כזו או אחרת.
אישית, אני מרצה בקורס מקצועני שיווק דיגיטלי ברופין. אם תגיעו לעמוד, גם תראו את השם שלי שם, שאני מרכז את עניין הרשתות החברתיות. אז לשאול אותי לגבי קורס? אני קצת משוחד. הקורס שלנו מכיל את כל מה שכתבתי ויותר מזה, וגם בעלות של חצי מהקורסים הרגילים, כי מדובר על עמותה ללא מטרות רווח. אבל אם תבחרו קורס, אני מבקש מכם לדעת שיש 5 דברים שאתם צריכים לקבל מהקורסים המקיפים יותר:
בגדול? לא לקחת שום דבר מאליו. אני לומד כל יום משהו חדש מהלקוחות שלי. אני אף פעם לא שוכח שהם בעלי העסק, ושהם מבינים את התנודות בעולם בו הם נמצאים. הם מכירים את החידושים, המתחרים, ומי שעובד מהר יותר \ מתקדם יותר \ עם שירות טוב יותר. בסרטון הבא אני מרחיב על כמה נקודות חשובות לסוכנויות. כל אחד ייפול בהן בעצמו, אם לא יכיר אותן.
אם לקוח קיבל חוזה, והוא מבקש מכם לשנות סעיף בחוזה ותוותרו עליו, הוא יפר דווקא אותו. אם הוא לא היה אומר לכם על הסעיף הזה, כנראה שהכל מבחינתו תקין.
הרבה שנים אני עומל וחושב על חברת הפרסום האידיאלית. זו שלא מבקשת יותר מדי מלקוחותיה, אבל עדיין נותנת עבודה מצוינת. אחרי 6 שנים בתחום, אני נמצא במצב בו פתחתי מותג חדש תחתיי. המטרה הייתה לתת שירותים שהם כמו מניפה בעולם המדיה. טלוויזיה? מכירת לידים? פרסום White-Label? רדיו, שילוט חוצות, מיתוג ועוד ועוד… כל זה כרגע נמצא במקום אחד, ואני יודע להמליץ לכם מה כדאי וצריך להיות בדרך. אם זה שיווק בדיגיטל, אנחנו שם.
בגיל 13 נכנסתי לתחום והתחלתי לכתוב מאמרים שיווקיים. הייתי ילד חננה, והתחלתי לבנות יוזמות כבר אז. זה למה יש לי כל כך הרבה ניסיון. 1000+ עסקים, 15+ שנות ניסיון, 5+ שנים כמרצה, 250+ סטודנטים שעברו אצלי בקורסים. בין אם זה אני ובין אם זה אחד מהצוות שלי, שעברו את הקורסים שלי גם כן, אתם הולכים לקבל שירות מאדם שמבין יזמות, מבין בנתונים ומבין בנראות.
מכיוון שהרבה מהמשווקים 'טריים' יחסית, ומדובר במקצוע חדש בכללי, אפשר לקרוא לכולם 'רמאים'. יש בחור, שנפגשנו לפגישת ZOOM, ושאל אותי שאלות נוקבות יחסית. שאלתי אותו למה הוא שואל את הדברים האלה. "אתה אמרת לי לשאול אותם", הוא פשוט רשם את מה שכתבתי לו, אז הנה כמה דגשים מהסרטונים שאני מעלה בערוץ היוטיוב שלי. מוזמנים להירשם לערוץ בלחיצה כאן.
בגדול, אלה הנקודות: חוות דעת, תיאום ציפיות, הבנה שזה חלק מתהליך (או לא), שליטה מוגבלת על הנכסים הקיימים, פעילות אך ורק מחשבונות בבעלות העסק (אם מדובר על פרסום בשם העסק), הבנת המודל העסקי, מעטפת שירותית ושיווקית ותחומי מומחיות. זה כרגע מספיק, כדי לשים דברים בפרספקטיבה. אם החברה לא עונה על אחת מהקריטריונים בכנות, תתחילו לשאול שאלות.