חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

רימרקטינג

רימרקטינג היא אחת השיטות היותר יעילות לשיווק דיגיטלי מוצלח, במיוחד אם יש לכם ותק וקהל לקוחות רחב יחסית. החלטתי להסביר לכם מה זה רימרקטינג, איך עושים את זה, איך זה נראה, למה זה אפקטיבי ואיך אפשר לעשות את זה בצורה אפקטיבית.

זה נכון, עוקבים אחריכם באינטרנט. האמת, שאלה חדשות די ישנות. אם אי פעם ראיתם פרסומות לאותם עסקים שוב ושוב באתרים שונים בהם אתם מבקרים, סביר שהסקתם זאת בעצמכם. בואו נבין איך אנחנו יכולים להשתמש בשיטה הזאת לטובתנו, ונלמד על רימרקטינג מוצלח.

מה זה רימרקטינג ואיך עושים את זה?

פלטפורמות שונות תמיד רצו לקבל מידע מהאתרים על הגולשים שנכנסים אליהם או הלקוחות של השירות אותו הם מקבלים מהאתר. בהתחלה, הן שאבו את המידע הזה בצורה מודעת ללקוח, בו הוא צריך לעשות פעולה אקטיבית להשארת פרטים (טופס הצטרפות לדוגמה) ולאחר מכן, התחילו גם לקבל מידע על הגולש, מבלי ידיעתו בכלל. לדוגמה, אם אדם קונה כדורי סל בצורה קבועה הרשתות הללו יבינו את ההתנהגות הרשתית שלו, ייצרו שביל גישה אליו חזרה ויראו לו מודעות חוזרות של קניית ציוד ספורט לכדורסל.

פלטפורמות כמו פייסבוק, גוגל, אאוטבריין וטאבולה מציעות למפרסמים להשאיר קוד באתר, ובכך לעקוב אחרי הגולשים באתר. הם אוספים מידע על הגולשים (גם אם הם ראו את האתר לכמה שניות בודדות) ונותנים אופציה למפרסמים לפרסם לאותם גולשים במקומות אחרים. חובה לציין שלקיחת של פרטים ספציפיים מדי וחשיפתם עלולים לנגוד חוקים כנגד פרטיות הגולש, לכן הפלטפורמות מייצרות מאגר מידע מוצפן אותו רק הם יכולים לפענח, ללא פרטים אישיים מידי על הגולשים שמפרסמים יכולים לגשת אליהם.

מה אומרים עלי לקוחות שקיבלו ממני שירות?

איך זה נראה?

אקח את הדוגמה הכי קיצונית שהיא אפליקציות דייטינג והכרויות. אחי הוריד אפליקציה בשם Bumble, השתמש בה במשך כמה חודשים ומחק אותה. באפליקציה הזאת הוא נתן להם את הפרטים שלו לצרכי הכרות, אבל הם שמרו אותם גם לצרכי השיווק שלהם. היום, חודשיים לאחר שמחק אותה, הוא עדיין רואה אין ספור פרסומות להורדת האפליקציה, בעיקר ביוטיוב (רימרקטינג אגרסיבי מידי).

דוגמה אחרת שניתן לקחת היא מזרנים. אם נכנסתם לאתר המשווק מזרנים, סביר להניח שכמה שניות אחרי שתצאו ממנו תתחילו לראות פרסומות רבות של מזרנים ומיטות. יותר מכך, אתם תראו פרסומות של אותו אתר בו ביקרתם רק לפני רגע.

רימרקטינג ללקוחות

למה רימרקטינג יכול להיות כל כך אפקטיבי?

ג'ימי קימל (מנחה תוכנית אירוח בארה"ב) אמר פעם "אם אני רואה פרסומת למוצר יותר מ-10 פעמים, אני קונה אותו". אולי כדאי שנסביר לכם למה:

  • זה נראה יותר מקצועי בעיני הלקוח. זה אומר שהוא יודע שאתם עובדים עם משווקים ברמה הגבוהה ביותר.
  • הקהל אליו אתם משווקים כבר מעוניין ברמה כזאת או אחרת במוצר שלכם.
  • הגולש יראה יתרונות נוספים בשירות שלא ראה קודם או במוצר שלכם שיגרמו לו להשתמש בשירות.
  • ייתכן שהלקוח לא רוצה את השירות שלכם באותו הרגע, אלא רק לאחר כמה חודשים. זוהי דרך יעילה מאוד להזכיר לו שאתם קיימים, ובכך לשפר את תחושת האמינות והיציבות של העסק שלכם.
  • רימרקטינג בדרך כלל מנפק קהל שעולה לכם הרבה פחות פי עשרות ומאות מונים.
רוצה לדעת כמה כל ליד/מכירה תעלה לך?
93% מהעסקים יכולים לקבל תוצאה טובה יותר ממה שקורה כרגע!

למה זה יכול להיות לא אפקטיבי?

  • יכול להיות מטריד כלפי הגולשים, הם ידווחו עליכם והפרסומות שלכם יחסמו.
  • ייתכן ששיווקתם בצורה רציפה לקהל לא רלוונטי, לכן שיווק חוזר לקמפיין לא מוצלח לא יעניק לכם תוצאות יותר טובות.
רימרקטינג באינטרנט

תנאים מוקדמים ליצירת רימרקטינג

  • אתר שמקבל תנועה באופן קבוע.
    בשביל לעקוב אחרי גולשים שנכנסו לאתר שלכם, צריך לדאוג שיש לכם אתר שיש בו תנועה. רימרקטינג מוצלח בדרך כלל דורש בסיס יציב של אתר מעוצב ובנוי היטב, בו נכנסים אליו גולשים לא משנה באיזה צורה (רשתות אחרות, קידום ממומן בגוגל, קידום ממומן בפייסבוק, דיוור והלאה).
  • הטמעת קוד באתר
    בשביל שהאתר ישמור את הפרטים של אנשים המבקרים בו, צריך להטמיע קוד של הפלטפורמה אליה אתם רוצים לשאוב את האינפורמציה. בפייסבוק זה נקרא פייסבוק פיקסל וניתן ללמוד איך להטמיע אותו די בקלות. גוגל מטמיע את Google Tag Manager שעוקב אחרי הגולשים וגם מראים לכם סטטיסטיקות העוזרות לכם להכיר אותם יותר טוב בצורה פשטנית ולא ספציפית( כמו גיל, מגדר, מקום בו הם ראו את המודעה, ולא מידע אישי מידי כמו תחביבים).
  • לכתוב את המודעות הרלוונטיות לעמוד המסוים שביקרו בו
    נדרשת התאמה בין הגולשים שביקרו בעמוד לבין הגולשים אליהם אתם רוצים לשווק. אם אני מוכר כמה סוגים של רהיטים באותה חנות, ומישהו נכנס לקטגוריית המיטות בחנות האינטרנטית שלי, אני לא אפרסם עבורו לו שולחנות. אני ארצה לשווק לו מיטה, ולהראות לו יתרונות נוספים על המיטות בחנות שלי שלא הופיעו בעמודים בהם הוא ביקר.
  • לא לתקצב יותר מידי כסף
    אתם תדעו אם רימרקטינג עובד בטווח זמן קצר יחסית. אין סיבה באמת לשים ביד גבוהה מידי במודעות בגוגל, או להשקיע יותר מידי במודעות בפייסבוק. רימרקטינג הוא קמפיין בו העבודה בדרך כלל (בהתאם לארגון ולתקציב שלו) יותר חשובה מהתקציב עצמו. אתם גם לא מתחרים עם עסקים אחרים, אלא עם קהל לקוחות מעוניין שקיים כבר אצלכם.
מעוניינים לשמוע עוד על רימרקטינג
השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם

הפלטפורמות המובילות

  • MailChimp
    פלטפורמה בה יש הכל במקום אחד. אפשר גם לעשות בה אינטגרציות מאוד מתקדמות והיא מאוד ידידותית למשתמשים שלה. ניתן גם לשלוח מיילים דרכה, לקבל דוחות מסודרים על האתרים שלכם ויש להם פיצ'רים מתקדמים נוספים.
  • AdRoll
    פלטפורמה מתאימה מאוד לבדיקת תחרות עם עסקים אחרים, בעיקר בכל הנוגע לחנויות אינטרנטיות. באמצעות הפלטפורמה הזאת ניתן לסנכרן בין פרסומות שונות במדיה דיגיטלית, והיא עוזרת מאוד לצמחיה וגדילה של העסק שלכם.
  • Finteza
    כלי שעוזר להבין את הסטטיסטיקות של האתר שלכם, ומראה איך ניתן לייעל את המודעות שלכם למשתמשים שכבר ביקרו באתר שלכם. יש גם הרבה מאוד טריגרים שהפלטפורמה הזאת מציעה, ואתם יכולים לעבוד ביעילות גבוהה מאוד דרכה.

יש עוד הרבה פלטפורמות נוספות שיכולות לעזור לכם להגיע לקהל שלכם בצורה יעילה מאוד. אתם מוזמנים לשאול אותי עוד שאלות לגבי רימרקטינג, ואיך להשתמש באסטרטגיה הזאת בצורה יותר פרקטית דרך מנהל המודעות של פייסבוק.

מדריכים נוספים באתר שיגדילו את החשיפה שלכם