חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

איך בונים אסטרטגיה שיווקית

אם אתם מעורים מעט בעולם הדיגיטל, רוב הסיכויים שיצא לכם לצפות בקמפיין שיווקי מבריק ברשת.
התגובה הראשונית לאחר צפיה בקמפיין כזה היא התפעלות, והשניה היא משהו בסגנון: "וואו, מעניין כמה זמן לקח לחברת הפרסום לחשוב על רעיון מופלא שכזה"?
האמת הפשוטה היא שבתחילת הדרך, לא קל לבנות קמפיין שיווקי מבריק וייחודי. קמפיין כזה מסתמך על אסטרטגיה שיווקית הדורשת חשיבה יצירתית ובחינת הצעת הערך הייחודית של העסק מזוויות רבות.
הקמפיין השיווקי הוא רק פועל יוצא, וקודמת לו האסטרטגיה השיווקית הכוללת את סך כל הפעולות הספציפיות שיתבצעו כדי ליישם את האסטרטגיה: יצירת הפוסטים הממומנים, בניית דף הנחיתה, פרסום באפיקים שיווקיים נוספים באונליין ובאופליין, מעקב אחר הלידים וגיוס התקציב הנדרש.
לפני שנתחיל, חשוב שנבחן את המשאבים העומדים לרשותנו ונעזר באיש המקצוע שבחרנו כדי שנדע בדיוק על מה לשים את הדגש.
אז איך בונים אסטרטגיה שיווקית מוצלחת? בכתבה הנוכחית בחרנו להעניק לכם מספר כללי אצבע כך שתוכלו לקרוא וליישם.

מה אומרים עלי לקוחות שקיבלו ממני שירות?

השלב הראשון – התמקדו בהצעת הערך הייחודית שלכם

אסטרטגיה שיווקית למותג שלכם היא לא איזה מרכיב שולי ששולפים מהשרוול. כל אסטרטגיה דורשת מחשבה מעמיקה, והיא נבנית בהתאם להצעת הערך הייחודית של העסק.
הצעה זו, מתמצתת בצורה הכי ברורה את היתרון שיש לעסק ביחס למתחרים והיא כוללת את המסר השיווקי העיקרי.
למרות שזה השלב החשוב ביותר, רוב רובם של העסקים בישראל מעדיפים לדלג באלגנטיות על שלב הצעת הערך ולעבור ישירות אל הטקטיקה. כך הם מתפזרים שלא לצורך, משקיעים הרבה יותר כסף ומשאבים ממה שתכננו וכצפוי, מקבלים תוצאות שכלל לא משביעות את רצונם.

איך בונים הצעת ערך איכותית?

החלק המהותי בבניית אסטרטגיית השיווק היא הערך שהמוצר או השירות מתיימרים להעניק ללקוחות שלנו.
כלומר- מה הצרכן מקבל בתמורה לתשלום.
נעמיק קצת יותר – כל שירות או מוצר, נתפס על ידי הצרכן כבעל ערך פונקציונלי או אמוציונלי (רגשי). רוב המותגים הגדולים מכוונים להענקת ערך אמוציונלי גבוה באמצעות החוויה הרגשית.
אם ניקח למשל את מותג תחתוני המחזור Modibodi, במהלך בניית האסטרטגיה השיווקית, אנשי המקצוע דאגו שהלקוחות המתעניינות במוצרים תהיינה עטופות בשפע של מסרים רלוונטיים היוצרים שקיפות מלאה: המלצות של לקוחות אמיתיות, הנחיות לשימוש במוצר, שימוש במנטוריות מתוך החברה לחידוד הערך ועוד. מסרים אלו מסייעים ללקוחות לקבל החלטה נכונה ו"צורבים" את המותג בתודעה כמותג הקשוב לצרכים ולרצונות של הצרכן.

השלב השני – מחקר מתחרים וניתוח

השלב השני, הוא השלב בו ממפים את השוק העיקרי בו אנו פועלים ואת המתחרים העיקריים שלנו ומנסים ללמוד אותם. במקביל, חוקרים את תחומי העניין של הלקוחות, היכן הם גרים, מה המצב הסוציואקונומי שלהם ועוד.
נתבונן שוב במותג "מודיבודי", מותג המשווק תחתוני מחזור איכותיים במטרה לשמור על כדור הארץ.
מה שבעצם עלינו להבין בשלב השני הוא: אילו נשים יוכלו להנות מהמוצר שלנו? (נשים צעירות, מבוגרות, נשים בתחילת ימי המחזור שלהן עם דימום כבד, כאלו שבדרך כלל חוות דימום קל ועוד ועוד).
*אגב, לכל אחת מקבוצות הנשים הללו ניתן להקים קמפיין ייחודי.
לאחר מכן, נבדוק היכן הנשים הללו נמצאות? מה הם הרגלי הצריכה שלהן? אילו מוצרים הן קנו בעבר, ומה יגרום להן לקנות דווקא את תחתוני המחזור של מודיבודי?
ננתח לעומק את המתחרים, ונבין מהי מידת התחרות הקיימת בשוק, כלומר מה הם סכומי הכסף המושקעים על ידי חברות מתחרות, באילו שיטות פרסום הן נעזרות, באילו טקטיקות הן משתמשות כדי למשוך את הלקוחות אליהן (המלצות, שליחת תחתונים לניסיון וכדומה) כמה חיפושים יש לתחום בגוגל וכן הלאה.

68% מהעסקים עוזבים את חברת השיווק שלהם תוך חודש בגלל פער בתוצאות
לכן הם נמצאים בלופ אינסופי של החלפת חברת דיגיטל, ייאוש ותסכול.
רוצה להכיר את חברת הדיגיטל שזמן הלקוחות הממוצע שלה גבוה?

השלב השלישי – גיבוש האסטרטגיה השיווקית

השלב השלישי הוא לב ליבה של האסטרטגיה. בשלב זה ניקח את כל הידע שגיבשנו בשלב הניתוח וניישם באסטרטגיה השיווקית עצמה.

פלחי שוק בהם כדאי להתמקד – אם אנחנו מוכרים תחתוני מחזור לנשים, אז נחליט על מספר מצומצם של קהלים שרלוונטיים למותג שלנו ולא נתפזר לקהלים נוספים.
נניח שבחרנו לשווק לקהל נשים בגילאי 30-50.
נשים משכילות במעמד סוציואקונומי גבוה עם זיקה לשמירה על הסביבה וכדור הארץ.

נכוון את הפרסומים לקהלים הללו ובקמפיינים שלנו: בפייסבוק, גוגל ואינסטגרם, נטרגט את הקהל הספציפי.
בהמשך, ובקמפיינים נוספים, ניתן יהיה להתמקד בקהל אחר, כפי שעשו מודיבודי בקמפיין נוסף ששווק בדיוור ישיר ובפייסבוק שהתמקד בקהל הורים טריים, ובחיתולים רב פעמיים עם כל התועלות של המוצר המקורי.

רוצה לדעת כמה כל ליד/מכירה תעלה לך?
93% מהעסקים יכולים לקבל תוצאה טובה יותר ממה שקורה כרגע!

בחירת ערוצי השיווק – אחת הנקודות המשמעותיות ביותר באסטרטגיית השיווק היא בחירת ערוצי השיווק בהם נעזר.
כך למשל, אצל מודיבודי בחרו לשווק בכמה ערוצים: פייסבוק, יוטיוב, קידום ממומן באינסטגרם וניוזלטר.
אנחנו נוכל לבחור- האם לשווק את הפרסומים שלנו בפייסבוק, אינסטגרם, לינקדאין, יוטיוב או טיקטוק? אולי נעזר בדיוור ישיר? או בכלל נפרסם בטלוויזיה או בשלטי חוצות? (פרסום אופליין) כדי לגבש את ההחלטה המתאימה ביותר עבור העסק, מומלץ להתייעץ עם יועץ שיווקי או עם סוכנות פרסום מקצועית.
ברוב המקרים בחירת הפלטפורמה המתאימה ביותר לפרסום היא קריטית, והחלטה לא מחושבת בנקודה זו תחרוץ את גורל השיווק כולו.

קמפיין מודעה Modibodi

השלב הרביעי – גיבוש גאנט פרסום

בשלבים הקודמים קיבלנו תובנות חשובות לפרסום מדויק בהתאם לקהל היעד שלנו. בשלב הסופי, ניקח את כל המסקנות משלבי הניתוח והאסטרטגיה ונתרגם אותן למסמך שיווקי אחיד ומרוכז.
המסמך נקרא "תוכנית שיווקית" והוא למעשה המצפן שיסייע לנו להוציא את כל ההחלטות והמסקנות מן הכוח אל הפועל.
יחד עם גאנט הפרסום, נרשום במסמך את פלטפורמות השיווק בהן נבחר לשווק את המוצר או השירות שלנו, התקציב לכל פלטפורמה, היעדים העיקריים (כמה גולשים צפויים להגיע לאתר, כמה לידים חדשים יכנסו, כמה צפיות תהיינה לניוזלטר שלנו וכן הלאה).

מעוניינים לשמוע עוד על איך בונים אסטרטגיה שיווקית
השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם

לסיכום – איך בונים אסטרטגיה שיווקית

בכתבה הנוכחית פרטנו את השלבים החשובים ביותר בבניית אסטרטגיה שיווקית עבור העסק. אם אתם מסתבכים בביצוע הדברים בכוחות עצמכם, ואתם מעוניינים שהצוות שלנו יבנה עבורכם תוכנית שיווקית סדורה שתייצר לכם תוצאות, אתם מוזמנים להשאיר פרטים באתר.
רוצים לצפות בחוות דעת של לקוחות שכבר עבדו איתנו? היכנסו לכאן.
מעבר אל דף הבית שלנו.